Tag yang membingungkan

Sumpah, agak sedikit bingung pas Iman tau-tau mampir ke blog saya, trus langsung ngasi tau ada ‘tag’ di blognya dia. Duh, apalagi ini, man?

Tag, saya taunya tag itu ada name tag. Sisanya, apalagi ya?

Akhirnya, mau ga mau saya googling, cari tau apaaaa yak itu ‘tag’? Hehe, maklum masih gap teknologi, masih belom familiar sama istilah-istilah gituan. Saya temukanlah bahwa tag itu didefinisikan sebagai: “a (relevant) keyword or term associated with or assigned to a piece of information (a picture, a geographic map, a blog entry, a video clip etc.), thus describing the item and enabling keyword-based classification and search of information.”

Tags are usually chosen informally and personally by item author/creator or by its consumer/viewers/community. Tags are typically used for resources such as computer files, web pages, digital images, and internet bookmarks (both in social bookmarking services, and in the current generation of web browsers – see Flock). For this reason, “tagging” has become associated with the Web 2.0 buzz.

Saya punya keterbatasan waktu yang lumayan untuk bisa memahami sungguh-sungguh apa itu tag. Akhirnya, saya hanya ikut-ikutan bikin daftar link, seperti yang dilakukan Iman. Well, maybe anybody know what actually tag means? Explain me in Indonesian, will you?

Oke deh, anggap aja tag dari Iman sudah saya kerjakan yah hehe. Here they are…

Volare
Program Kursus 8 minggu ke Amrik
Iklan Pontianak
Blog baru lembaga baru
Inspirasi buat Wanita

Duh, apalagi ya? Nanti deh kalo lagi mood saya tambahin. Hmmm, kayaknya saya belom pernah ngasi PR kan ya? Ehehee, gantian aaah. Mo ngelemparin tugas membingungkan ini ke Mba Dayank dan Abiyasa. Selamat ngerjain😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s